FAMILIE OPSTELLINGEN

"Pas als je op je eigen plek staat,
word je sterk en stevig als persoon."

Els van Steijn

JUST BE YOU

Voluit leven

Neem de stap om belemmerende patronen los te laten, zodat je voluit je eigen leven kunt gaan leven.

Cijfer jij jezelf regelmatig weg, terwijl je zorgt voor anderen? Heb je moeite met 'nee' zeggen en het bewaken van jouw grenzen? Kun jij je plek niet vinden in het leven of loop je steeds op dezelfde manier vast in relaties, het ouderschap of op je werk? 

Een opstelling geeft je altijd meer helderheid en inzicht in de vragen en de problematiek die er speelt. Het dringt door tot de kern en laat zien hoe de energie weer kan stromen.

Voelen

Voel door de pijn heen waar de verlichting zit. 

Verbinden

Verbind je met alles wat er is, zodat de energie weer kan stromen. 

Vrijheid

Ervaar de vrijheid om beste keuzes voor jou te maken en leef voluit!

THE OFFER

Familieopstellingen & systemisch coachen

Individueel

Er zijn verschillende mogelijkheden voor individuele begeleiding. Je kunt natuurlijk een  losse coaching boeken. Ik bied daarnaast verschillende trajecten op maat aan, variërend van 3, 5 of 7 sessies. Dit zijn op maat gemaakte trajecten, waarbij we samen kijken naar jouw specifieke wensen en behoeften. 

Aanvullend zou je nog kunnen kiezen voor ademcoaching, voor een diepgaand transformatieproces.

In groepsverband

Ontzettend waardevol is het om aanvullend de kracht van de groep te ervaren. Je kunt deelnemen aan een van de opstellingen(mid)dagen, die op diverse locaties worden gegeven. Daarnaast organiseren we regelmatig een themadag, waarin we ingaan op een bepaald onderwerp. 

Houd de agenda in de gaten voor onze groepsopstellingen. 

De fontein als metafoor

De volgorde binnen een familie is chronologisch. Wie het eerst komt staat op de eerste plaats. Els van Steyn heeft hier een mooie metafoor voor, namelijk de fontein. 

Zij beschrijft in haar gelijknamige boek dat jij als kind in de onderste bak staat (tenzij je zelf al kinderen hebt). Je ouders staan in de bak boven jou, in de bak daarboven je grootouders, enzovoort. Van generatie op generatie worden dingen doorgegeven aan kinderen, zoals het water in de fontein ook naar beneden stroomt. De liefde, de levensenergie, maar ook de pijnlijke familiestukken.

Als jij als kind voor je ouders hebt gezorgd, dan ben je naast of misschien zelfs wel boven je ouders terecht gekomen. De fontein stroomt niet meer zoals het hoort, waardoor de levensenergie niet meer ongeremd door jou heen kan stromen. Je kunt dan het gevoel hebben dat er altijd iets tussen jou en je verlangen in staat. Of dat je geen contact hebt met jouw levensenergie.

Met een opstelling worden deze onbewuste patronen zichtbaar gemaakt. Het zonder oordeel voelen wat dit met je heeft gedaan, het nemen van de pijn, stelt jou in staat om je eigen plek weer in te nemen. En daarmee kan jouw energie weer moeiteloos stromen.

Familieopstelling

In het opstellingenwerk zien we duidelijk dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Een opstelling ontvouwt zich altijd aan de hand van de vraag van de vraagsteller. Het maakt zichtbaar en voelbaar hoe alles zich verhoudt ten opzichte van elkaar en het creëert de mogelijkheid om oplossingen te vinden en te helen. Belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbroken worden, waardoor je vrijer wordt in je denken, doen en voelen. Een opstelling kan de vraagsteller veel bieden, zoals:
helderheid en inzicht in het ingebrachte thema

meer rust en harmonie

beter je eigen grenzen aan kunnen geven

beter je eigen plek in kunnen nemen

je vrijer en energieker voelen

jezelf beter uit kunnen spreken

gevoel hebben van een last bevrijd te zijn

nieuwe oplossingen en mogelijkheden zien

meer liefde en succes ervaren

meer bevrediging ervaren in (liefdes)relaties

meer los komen van gevoelens van angst en depressie

LAWS OF LIFE

Oerkrachten

De systemische oerkrachten/ wetten zijn in de jaren '80 beschreven door Bert Hellinger. Hij ontdekte dat er wetmatigheden zijn die maken dat de energie gaat stromen of juist geblokkeerd wordt. Dit is wat we elke keer weer terugzien in opstellingen. Door de systemische wetten te eerbiedigen kan de energie weer gaan stromen en sta jij vrijer in het leven.

Bestaansrecht

Alles en iedereen hoort erbij en heeft zijn plek. Het bestaat en daarmee heeft het bestaansrecht. Jij hebt bestaansrecht, maar ook je gedachten, emoties en gevoelens. 

Ordening

Iedereen heeft een eigen plek en een eigen taak. 
Er is een volgorde - wat eerst is, is eerst en wat later kwam, is later. En iedereen heeft zijn eigen pad om te bewandelen.

Balans

Er is balans tussen geven en nemen. Kunnen ontvangen is daarmee net zo belangrijk als kunnen geven, ook al wordt hier in de maatschappij soms anders over gedacht.

JUST DO IT

Opstellingen onder de boom

Themadag relaties

De eerste 5 jaar van ons leven leren we in de basis hoe we relaties aangaan, met alle zichtbare en onzichtbare dynamieken die op dat moment spelen. We zijn op die leeftijd afhankelijk van (onder andere) onze ouders om te overleven. In de puberteit / adolescentie volgt een tweede ronde van leren met betrekking tot relaties en hun dynamieken. En vervolgens leer je de rest van je leven nog door.

Wil jij nieuwe inzichten in hoe jij nu relaties aangaat? 

Of wil jij je  losmaken van oude patronen die jou niet meer dienen?

 Kom 10 september naar onze themadag en laat jouw liefde en energie weer vrijer stromen.


LET LOVE FLOW

Laat je meevoeren door de stroom van het leven,
in plaats van tegen de rivier in te zwemmen.

GOOD 2 KNOW

Systemische weetjes

Er bestaan naast een familiesysteem nog veel meer systemen. Denk bijvoorbeeld aan je vriendengroep, je groep collega's, een sportteam en een kerk- of studiegenootschap.
Het familiesysteem is het enige systeem waarmee je de verbindingen nooit kunt verbreken. Je kun afscheid nemen van vrienden, een andere sport gaan doen of ontslag nemen van je werk, maar je vader blijft altijd je vader, je moeder blijft je moeder, enzovoort. 
Jij komt voor 50% voort uit je vader en 50% uit je moeder. Op het moment je (een deel van) je ouders ontkent, dan neem je dit gedrag of deze patronen juist (onbewust) over. 
Voor kinderen van gescheiden ouders is het belangrijk dat ouders elkaar erkennen. Als één ouder de andere afwijst, dan wijst het daarmee ook (onbewust) een deel van het kind af.
Een geheim binnen de familie maakt dat het systeem uit balans raakt. Er wordt iets namelijk iets ontkent, wat bestaansrecht heeft. Iemand in de familie gaat hiervan (onbewust) de last dragen, tot het geheim aangekeken wordt.
Een goede balans tussen geven en nemen is belangrijk in elke relatie tussen 2 mensen. Dit zorgt ervoor dat de energie beide kanten op kan stromen. Als er geen balans is, zal één van beide uiteindelijk de relatie beëindigen. Hierop zijn 2 specifieke uitzonderingen: die tussen ouder en kind en tussen leraar en leerling op scholen.  
Als representant in een opstelling help je niet alleen de vraagsteller. Vaak is het zo dat jij in een opstelling precies op de plek komt te staan waar herkenningspunten voor jou zijn of waar je zelf ook inzichten krijgt. 
De zaadjes voor een burn-out worden al in onze vroege kinderjaren geplant. Zij zijn vanuit systemisch oogpunt terug te leiden naar jouw plek binnen het gezin waarin je bent opgegroeid, de manier waarop je omgaat met verlies en of je contact hebt met je passie.
Page Created with OptimizePress