BREATHWORK

"Breathing in, I calm body and mind.
Breathing out, I smile."

Thich Nhat Hanh

JUST BE YOU

Ontmoeten

Ik help je met ont-moeten en neem je mee naar de diepste ontmoeting met jezelf.

Heb jij klachten zoals stress, overspannenheid of burn-out verschijnselen. Slaap je slecht en pieker je veel? Of heb je last van belemmerde overtuigingen of vastzittende emoties, moeite met het toelaten van je gevoel of moeite met het stellen en bewaken van jouw grenzen?

Je ademhaling is de snelste manier om de leiding terug nemen over je gezondheid en je energie. Een optimale ademhaling werkt herstellend en kan je echt in contact brengen met je lichaam, je gevoel en je potentie. 

Ontladen

Ontlaad je van negatieve emoties en belemmerende patronen.

Ontroeren

Laat je ontroeren tijdens dit proces waarin (zelf)liefde volop kan stromen.

Ontspannen

 Ervaar een werkelijk gevoel van vrij zijn en leef ontspannen en energiek.

THE OFFER

Adem coaching

Individueel

Er zijn verschillende mogelijkheden voor individuele begeleiding. Je kunt natuurlijk een (aantal) losse sessie(s) boeken. Ik bied daarnaast verschillende trajecten aan, zoals Adempauze, Ademruimte en Adembenemend. Dit zijn op maat gemaakte trajecten, waarbij we samen kijken naar jouw specifieke wensen en behoeften. En je kunt de Ademtocht doorlopen. Dit is een 10-weeks programma, wat zorgt voor een diepgaande transformatie. 


In groepsverband

Ontzettend waardevol is het om aanvullend de kracht van de groep te ervaren. Je kunt deelnemen aan een van mijn Ademcirkels, die op diverse locaties worden gegeven. Of je kunt naar een kennismaking komen met 2 of 3 andere mensen om samen de kracht van de adem te ervaren. Het is mogelijk om een ademsessie te boeken bij jou thuis, voor jezelf en je vriend(inn)en. Tenslotte organiseer ik een aantal x per jaar de diepgaande transformatiereis Ademtocht in groepsverband. Een unieke beleving!

Adem bevrijdt

Gedurende ons leven krijgen we te maken met pijn en angst. Tijdens deze momenten stokt de adem even. Dit is een automatisch, onbewuste reactie van ons lijf, die ervoor zorgt dat we tijdelijk minder voelen. Deze gevoelens en emoties worden echter vastgezet in ons lijf en zorgen voor spanningen en blokkades. Hierdoor kan de adem niet meer vrij bewegen en dit beïnvloedt ons ademsysteem. We gaan anders ademen, zetten de adem vast.

Ik werk met een specifieke ademtechniek – de verbonden ademhaling, ook wel transformational breath genoemd. Je komt tijdens de ademsessie in andere bewustzijnslagen, waardoor oude, opgeslagen emoties naar boven kunnen komen. Door deze te releasen ontstaat er ruimte in je fysieke lichaam door het oplossen van spanningen, maar ook mentale ruimte om uit te breken van je oude denkpatronen en nieuwe keuzes te maken. Je gaat meer ontspannen door het leven en komt los van jouw reeds gebaande mentale paden. In deze andere bewustzijnslagen ontvang je ook inzichten. Hierdoor ben je in staat om bewust (andere) keuzes te maken, in plaats van onbewust steeds dezelfde rondjes te blijven lopen. Het brengt je op andere plekken in het leven.

Verbonden ademen

Door verbonden te ademen breng je meer zuurstof in je lijf en voer je kooldioxide af. Je brengt een positieve energieflow op gang, die vastzittende energie  weer in beweging brengt. Spanningen en blokkades in je lijf worden veroorzaakt door onverwerkte emoties. Deze emoties worden nu als het ware los getrild en komen bovendrijven. Wanneer we deze emoties doorvoelen, dan kunnen ze geïntegreerd worden en krijgen ze een plek. Ze maken plaats voor beter voelen, rust en zelfvertrouwen. Na een ademsessie kun je op verschillende niveaus voordelen ervaren. 

Fysiek

Vitaal & Ontspannen
doorbreek beperkende adempatronen

adem gemakkelijker en effectiever

creëer grotere ademcapaciteit

masseer je inwendige organen

ontgift het lichaam

ervaar meer energie

verhoog jouw zelfherstellend vermogen 

Mentaal & Emotioneel

Aanwezig & Helder
mentale helderheid

in contact met je gevoelens en emoties

aanwezig in het hier en nu

los van belemmerende overtuigingen

gevoel meer in balans te zijn

vergroot je zelfvertrouwen

voel je krachtig en in verbinding

Spiritueel

Verbinding met je hogere zelf
diepe overgave aan wat er is

gevoel van rust

inzichten ontstaan

antwoorden komen

verbinding met jezelf

verbinding met anderen

hogere, positieve energieflow in je lijf

THE CIRCLE OF LIFE

Ademreis

Het eerste wat wij doen wanneer we worden geboren is inademen, hiermee ontvangen wij het leven. Bij overlijden blazen wij onze laatste adem uit en hiermee laten wij het leven los. Onze ademcyclus start bij de geboorte en eindigt met de dood. In de tussenliggende periode gaat het de hele tijd door, onbewust.

De adem is essentieel in ieder leven. Zuurstof is de belangrijkste voeding voor alle cellen. Het geeft je fysieke gezondheid, mentale helderheid en emotionele kracht. Het voorziet je van levensenergie en zorgt voor balans, creativiteit en vreugde. De adem verbindt lichaam en geest en maakt je tot één geheel.

HOW BREATH WORKS

De magie van de adem

Fysiek gezien verbindt de adem je met het leven. Je kunt een maand zonder eten, een aantal dagen zonder water, maar slechts een aantal minuten zonder adem. De meeste mensen linken de ademhaling niet aan hun gezondheid. De waarheid is echter dat veel mensen een ongezond adempatroon hebben, waardoor onze cellen onvoldoende zuurstof op kunnen nemen voor een optimale gezondheid. Geen wonder dus dat veel mensen last hebben van vermoeidheid, wat in onze drukke wereld een steeds groter probleem vormt. De oplossing kan echter zo simpel zijn als we ons bewust worden van onze ademhaling.

BREATH IS LIFE

Het leven begint bij een inademingen eindigt met de uitademing.

Ademen is leven.

GOOD 2 KNOW

Ademweetjes

De meeste mensen krijgen door hun manier van (over)ademen te weinig zuurstof binnen, met als gevolg vermoeidheid, ziekte en stress. 
Door je ademhaling raak je 70% van de gifstoffen die je elke dag opneemt weer kwijt. 
Gemiddeld ademen we 15-20x per minuut, ook als we rustig zitten. Dit terwijl je in rust genoeg hebt aan 6 ademhalingen per minuut. 
Teveel ademhalen zorgt voor een overactief systeem, met spanning, vermoeidheid en overprikkeling als gevolg. 
Hartpatiënten die leren in hun middenrif te ademen, verkrijgen daarmee een aanzienlijk betere (hart)gezondheid. 
De verbonden ademhaling heeft een positief effect op emotionele stress. 
Neusademhaling heeft enorm veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van mondademhaling. 
Een diepe, volle buikademhaling zorgt voor een massage van de inwendige organen, waardoor die beter gaan functioneren.
Bewust ademhalen vermindert (over)spanning, piekeren en bezorgdheid.
Page Created with OptimizePress